Ezek a klassz, reggeli burritók forrólevegős sütőben készültek

Ha egy kicsit különlegesebb formában készítenéd el a burritókat, és te is rajongod a mexikói konyhát, használd ki a forrólevegős sütőt, és abban süsd meg a következő adagot. Ropogós, fűszeres finomság lesz a végeredmény, amit avokádó-paradicsom-petrezselyem salátával érdemes tálalnod.

Ha van otthon avokádó, egy kis guacamolét is készíts mellé.
Ha van otthon avokádó, egy kis guacamolét is készíts mellé.EzumeImages

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka chorizo felkockázva
  • 10 deka főtt feketebab
  • 10 deka csemegekukorica
  • 2 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint füstöltpaprika-por, kömény, fokhagymapor, só, bors
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 darab tortillalap
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 kevés víz
  • 10 deka reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a sepenyőbe az olajat, a kolbászt és a hagymát, és pirítsd üvegesre. Néhány perc múlva keverd el a többi alapanyaggal (a sajtot kivéve), és fűszerezd be alaposan. Ha elkészült, töltsd meg a keverékkel a tortillalapokat, szórd meg sajttal és tekerd fel mindegyiket. Süsd készre a forrólevegős sütőben 10 perc alatt, majd hideg, fokhagymás tejföllel és guacamoléval tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek