Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Ha nem ennél túl sok húst, de azért nem spórolnád ki a fogásaidból, ezt a remek levest próbáld ki! Arra érdemes figyelned, hogy a levesbetétnek használt sonkát falatnyi darabokra vágd, mert evés közben a kanállal már nem tudod majd szétvágni a darabokat. Ha olasz vagy spanyol sonka nincs kéznél, használj füstölt halat, azzal is finom lesz.

Egy kis sajt is mehet a tetejére.
Egy kis sajt is mehet a tetejére.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.5 fej brokkoli rózsáira szedve
  • 7 deci alaplé
  • 0.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 1 mk. barna cukor
  • 20 deka napon szárított sonka falatnyi darabokra vágva (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

A brokkoli főzd puhára az alaplében 15 perc alatt, majd turmixold és szűrd le a levest. Ezek után ízesítsd, és melegítsd össze a tejszínnel. 

Ha újra felmelegedett, kanalazd két nagyobb tényérba és a sonkaszeletekkel a közepén tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek