Brokkolileves parmezáncsipsszel – diétás recept, ami akár egy vacsorát is kivált

Parmezáncsipsszel, sült fokhagymával, de akár napon szárított sonkával a tetején is készülhet ez a gyors fogás, ami a diétádba is remekül beilleszthető.

Egy kevés parmezáncsipsz elfér mellette.
Egy kevés parmezáncsipsz elfér mellette.Koval Nadiya

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb fej brokkoli rózsáira szedve
  • 1 darab burgonya felkockázva
  • 2 deci tejszín
  • 4 deci alaplé
  • 1 tk. barna cukor
  • 8 deka parmezán lereszelve
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 tk. zabliszt
  • 1 ek. tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg az alaplében a brokkolit és a burgonyát, majd pürésítsd, és szűrd le a keveréket. Ízesítsd, add hozzá a tejszínt, és a levessel már el is készültél. A parmezáncsipszhez sütőpapírra halmozz kis adag sajtokat, és süsd meg 5-8 perc alatt, majd hagyd kissé kihűlni, mielőtt a leves mellé tálalod. Mikróban is elkészítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek