Ez az illatos brokkolileves percek alatt elkészült a kezdők konyhájában is

Akár egy kevés füstölt hal is remek ebben a fogásban, ha pedig húsmentes változatban készítenéd, egy gyors, sütőben készült sajtcsipsszel tálald ezt a klassz levest.

Krémesen és brokkolidarabokkal is finom.
Krémesen és brokkolidarabokkal is finom.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.5 kisebb fej brokkoli rózsáira szedve
  • 5 deci alaplé
  • 1 ek. vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 deci tejszín
  • 2 ek. parmezán lereszelve
  • 10 deka füstölt hal vagy felkockázott csirkehús a tálaláshoz
  • ízlés szerint só, bors, rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a vajban a fokhagymát, majd dobd rá a brokkolit. Néhány perc után öntsd fel az alaplével, és puhítsd meg benne a zöldséget. Ha ezzel megvagy, krémesítsd a levest, majd ha még simábbra szeretnéd, szűrd le. Ezek után fűszerezd, add hozzá a tejszínt és a parmezánt, majd füstölt hallal vagy sültcsirke-kockákkal a közepén tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek