Jó sok fűszerrel a legfinomabb.Nikolay_Donetsk
Hozzávalók 2 személyre
- 2 kis marék pirított dió a tetejére
- 10 dkg pármai sonka a tálaláshoz (összevágva)
- 2 nagyobb darab birsalma felszeletelve
- 6 nagy ek. barna cukor
- 2 dl tejszín
- 0.5 mk. só
- 1 zacskó vaníliás cukor
- ízlés szerint fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűbors, szegfűszeg
Elkészítés:
A birsalmát tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Fűszerezd, majd legalább negyedóra alatt főzd puhára. Ha ezzel megvagy, turmixold össze a többi hozzávalóval, és melegítsd össze azokkal. Ha összeforrtak, tálald a dióval és a sonkával a tetején.
Tipp: vajazz mellé egy szelet puha kalácsot, és szórd meg egy kevés szerecsendióval!