Gyors birsalmakrémleves pármaisonka-falatokkal és dióval

Ez az isteni leves egy kicsit fanyar, egy kicsit édes és egy kicsit savanykás, ráadásul akár hétköznap vacsorára, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Jó sok fűszerrel a legfinomabb.
Jó sok fűszerrel a legfinomabb.Nikolay_Donetsk

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kis marék pirított dió a tetejére
  • 10 dkg pármai sonka a tálaláshoz (összevágva)
  • 2 nagyobb darab birsalma felszeletelve
  • 6 nagy ek. barna cukor
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 mk.
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • ízlés szerint fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűbors, szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Fűszerezd, majd legalább negyedóra alatt főzd puhára. Ha ezzel megvagy, turmixold össze a többi hozzávalóval, és melegítsd össze azokkal. Ha összeforrtak, tálald a dióval és a sonkával a tetején. 

Tipp: vajazz mellé egy szelet puha kalácsot, és szórd meg egy kevés szerecsendióval!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek