Őszi barnarizses saláta almával és pirított dióval

Nálunk egy kis kéksajt is kerül bele, így lett tele igazán izgalmas, őszi aromákkal. Ha még tovább fokoznád az izgalmas ízeket, egy marék vörösszőlőt és néhány szelet fügét is adj hozzá.

Íme egy remek, laktató vega fogás.
Íme egy remek, laktató vega fogás.Bartosz Luczak

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag/zacskó barna rizs megfőzve
  • 2 kisebb darab alma felkockázva
  • 2 nagy marék dió
  • 15 deka kék sajt felkockázva
  • 1 kisebb szál uborka felkockázva
  • 4 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen tört zöldbors
  • néhány csepp citromlé és egy kevés méz a tetejére
  • 2 kisebb darab cékla
  • 10 deka csemegekukorica

Elkészítés:

A diót pirítsd meg szárazon a sütőben, a céklát főzd sós vízben puhára, majd kockázd fel. Keverd el egy nagy tálban az összes alapanyagot, majd forgasd össze az olajjal és fűszerezd alaposan. Egy kevés mézzel és citromlével a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek