Expressz banánkenyér citromos sajtkrémmel – tökéletes reggelire és desszertként is

A banánkenyér étcsokidarabokkal is finom, de akár aszalt gyümölcsökkel és téli fűszerekkel is kipróbálhatod a hűvös napokon. Most viszont érkezik a tavasz, úgyhogy nálunk egy jó kis sűrű citromos krémmel a tetején került az asztalra.

Sajtkrémmel igazán finom.
Sajtkrémmel igazán finom.Fotó: robynmac

Hozzávalók:

  • 1 nagy bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 nagyobb darab érett banán összetörve
  • 1 darab biocitrom héja és leve
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 1 nagyobb tojás enyhén felverve
  • 1 mk.
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 5 deka olvasztott vaj
  • 1 ek. porcukor
  • 0.5 zacskó sütőpor

A tetejére

  • 25 deka natúr sajtkrém
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 3 ek. porcukor
  • egy nagyobb csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A sajtkrémes mázhoz keverd el annak hozzávalóit és tedd félre. 

A száraz alapanyagokat dolgozd össze, majd sorban add hozzá a többi alapanyagot. Ha ezzel megvagy, egy kisebb, kivajazott formában süsd készre a banánkenyeret, és ha kihűlt, kend meg a mázzal a tetejét. Ne süsd túl forró sütőben, inkább hosszabb ideig készüljön, mert a tészta elég sűrű, így hagyományos formában legalább 35-40 perc kell majd neki.

 

5 különleges, kevert süti, amit alig fél óra alatt összedobsz

Még több recept

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Epres kevert süti olívaolajjal – eperlekvárral és lime-héjjal elkevert tejszínhabbal a tetején tálald!

A kevert sütikből nálunk jöhet bármennyi – mindegyik nagyon finom egy-egy tejeskávé mellett reggelire, de akár desszertként vagy szülinapi torta alapjaként is. Ez az epres is minden különösebb erőfeszítés nélkül elkészült, így akár gyerekekkel együtt is jó szórakozás összedobni belőle egy adagot.

április21., 10:44

Osterlamm, a húsvéti bárány – recept!

Németországban Húsvétkor bárány, nyuszi vagy csibe formájú desszerttel rukkolnak ki a háziasszonyok. Az Osterlamm, vagyis a húsvéti bárány a legjellegzetesebb desszert.

március30., 11:43

Ez a kéksajtos zöldborsópogácsa remek szendvicsekben és sült krumpli mellett is

Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával és füstöltpaprika-porral.

május6., 10:44

Gyors almás kevert süti mini adagban – fahéjjal és dióval a tetején még finomabb

Ehhez az almás finomsághoz nem is kell más, csak egy közepes aprítógép – ebben az egész tésztát klasszul eldolgozhatod, így 5 perc alatt megvannak az előkészületek. Ha a diós változatnál egy kicsit fenszibb hangulatra vágysz, sós karamellszósszal, házi tejszínnel és hámozott mandulaszeletekkel tálald.

április10., 11:24

Mandulás joghurtsüti – egy adag mandulalikőrrel elkevert sajtkrémmel a tetején tálald

Még egy remek kevert süti, ami akkor lesz a legfinomabb, ha a tetejét egy kevés porcukorral és mandulalikőrrel elkevert natúr sajtkrémmel tálalod, majd mandulaszeleteket szórsz a tetejére.

április14., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.