Expressz banánkenyér citromos sajtkrémmel – tökéletes reggelire és desszertként is

A banánkenyér étcsokidarabokkal is finom, de akár aszalt gyümölcsökkel és téli fűszerekkel is kipróbálhatod a hűvös napokon. Most viszont érkezik a tavasz, úgyhogy nálunk egy jó kis sűrű citromos krémmel a tetején került az asztalra.

Sajtkrémmel igazán finom.
Sajtkrémmel igazán finom.robynmac

Hozzávalók

  • 1 nagy bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 nagyobb darab érett banán összetörve
  • 1 darab biocitrom héja és leve
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 1 nagyobb tojás enyhén felverve
  • 1 mk.
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 5 deka olvasztott vaj
  • 1 ek. porcukor
  • 0.5 zacskó sütőpor

A tetejére

  • 25 deka natúr sajtkrém
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 3 ek. porcukor
  • 1 nagyobb csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A sajtkrémes mázhoz keverd el annak hozzávalóit és tedd félre. 

A száraz alapanyagokat dolgozd össze, majd sorban add hozzá a többi alapanyagot. Ha ezzel megvagy, egy kisebb, kivajazott formában süsd készre a banánkenyeret, és ha kihűlt, kend meg a mázzal a tetejét. Ne süsd túl forró sütőben, inkább hosszabb ideig készüljön, mert a tészta elég sűrű, így hagyományos formában legalább 35-40 perc kell majd neki.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek