Készíts otthon bagelt, megéri a belefektetett energiát!

Szereted a bagelt? Ugye milyen menő lenne otthon elkészíteni? Segítünk! Szerintünk füstölt halas-kapribogyós sajtkrémmel lesz a legfinomabb.

Édesen és sósan is finom.
Édesen és sósan is finom.Dorin Musat / 500px

Hozzávalók

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl langyos víz
  • 1 ek. olaj
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 nagy ek. cukor
  • 2 mk.
  • 3 ek. a tetejére mák, lenmag vagy szezámmag

A vízhez

  • 2 liter víz
  • 2 tk. szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

1. Tedd egy dagasztókarral ellátott robotgépbe a tészta hozzávalóit. Keverd addig, amíg összeáll. 

2. Langyos helyen pihentesd egy órán át, majd oszd 8 egyenlő részre. 

3. Pihentesd még 15 percig. 

4. Ha eltelt a 15 perc, kialakítjuk a bageleket. Sodorj kis rudakat belőle, majd alakítsd karikákká.

5. Dobd forró, szódabikarbónás vízbe mindegyiket, és 3 perc után vedd ki.

6. Süsd negyedórán át 175 fokon. Ha egy kicsit kihűlt, már ehetitek is. 

TIPP: Füstölt halas-kapribogyós sajtkrémmel elképesztően finom. Jól fagyasztható, és akár másnaposan is finom lesz a reggeli melanzs mellé, ha szereted, piríthatod is. Ha épp harmadnapos, akkor se ess kétségbe, készíts belőle egy édes bundáskenyeret fahéjjal és juharsziruppal.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek