Hozzávalók
A tésztához
- 60 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 1 ek. olaj
- 2 dkg friss élesztő
- 2 nagy ek. cukor
- 2 mk. só
- 3 ek. a tetejére mák, lenmag vagy szezámmag
A vízhez
- 2 liter víz
- 2 tk. szódabikarbóna
Elkészítés:
1. Tedd egy dagasztókarral ellátott robotgépbe a tészta hozzávalóit. Keverd addig, amíg összeáll.
2. Langyos helyen pihentesd egy órán át, majd oszd 8 egyenlő részre.
3. Pihentesd még 15 percig.
4. Ha eltelt a 15 perc, kialakítjuk a bageleket. Sodorj kis rudakat belőle, majd alakítsd karikákká.
5. Dobd forró, szódabikarbónás vízbe mindegyiket, és 3 perc után vedd ki.
6. Süsd negyedórán át 175 fokon. Ha egy kicsit kihűlt, már ehetitek is.
TIPP: Füstölt halas-kapribogyós sajtkrémmel elképesztően finom. Jól fagyasztható, és akár másnaposan is finom lesz a reggeli melanzs mellé, ha szereted, piríthatod is. Ha épp harmadnapos, akkor se ess kétségbe, készíts belőle egy édes bundáskenyeret fahéjjal és juharsziruppal.