Baconös-borsós penne – egy kevés mascarpone és fokhagyma tette igazán finommá

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

Jó sok sajttal a legfinomabb.
Jó sok sajttal a legfinomabb.Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag penne
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 15 deka zöldborsó
  • 10 deka bacon felkockázva
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 10 deka reszelt trappista sajt
  • 10 deka cukkini felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben süsd össze kissé a bacont, a fokhagymát, majd a borsót és a cukkinit is add a keverékhez. Ha a tészta elkészült, szűrd le, majd egyszerűn forgasd össze a hozzávalókat, és a frissen reszelt sajttal a tetején tálald a fogást. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek