Baconös-borsós penne – egy kevés mascarpone és fokhagyma tette igazán finommá

Olvasási idő kb. 1 perc

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

Jó sok sajttal a legfinomabb.
Jó sok sajttal a legfinomabb.Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag penne
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 15 deka zöldborsó
  • 10 deka bacon felkockázva
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 10 deka reszelt trappista sajt
  • 10 deka cukkini felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben süsd össze kissé a bacont, a fokhagymát, majd a borsót és a cukkinit is add a keverékhez. Ha a tészta elkészült, szűrd le, majd egyszerűn forgasd össze a hozzávalókat, és a frissen reszelt sajttal a tetején tálald a fogást. 

Szakszerű tésztafőzés 4 pontban Szakszerű tésztafőzés 4 pontban

Kell-e a főzővízbe olaj? Mitől nem ragad össze a tészta? És mitől ragad rá a szósz? Összeszedtük, amit a tésztafőzésről tudni kell.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás-tökös pite fűszeres tésztakéreggel

Egy remek őszi fogás következik, ami előételként, könnyű vacsoraként, vagy akár egy szelet grillezett karaj mellett is kiválóan megállja a helyét.

2021. szeptember4., 12:52

Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

2021. szeptember30., 12:52

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

2021. október26., 11:24

Forró, krémes gesztenyeleves baconnel – egyszerű és nagyon kiadós vacsorahelyettesítő

Ha csak egy gyors vacsorára van időd, és valami izgalmasabbat szeretnél a bolognai tésztánál és sonkás-sajtos melegszendvicsnél, hagyd a fagyasztóban azt a pizzát is, és dobd össze ezt a remek levest! Sós vajjal megkent, pirított kalácsszeletekkel a legfinomabb.

2021. november9., 09:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek