Baconös-borsós penne – egy kevés mascarpone és fokhagyma tette igazán finommá

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

Jó sok sajttal a legfinomabb.
Jó sok sajttal a legfinomabb.Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag penne
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 15 deka zöldborsó
  • 10 deka bacon felkockázva
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 10 deka reszelt trappista sajt
  • 10 deka cukkini felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben süsd össze kissé a bacont, a fokhagymát, majd a borsót és a cukkinit is add a keverékhez. Ha a tészta elkészült, szűrd le, majd egyszerűn forgasd össze a hozzávalókat, és a frissen reszelt sajttal a tetején tálald a fogást. 

kapcsolódó Szakszerű tésztafőzés 4 pontban
Szakszerű tésztafőzés 4 pontban

Kell-e a főzővízbe olaj? Mitől nem ragad össze a tészta? És mitől ragad rá a szósz? Összeszedtük, amit a tésztafőzésről tudni kell.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

2021. október17., 11:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

2021. szeptember8., 12:52

Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

2021. szeptember30., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mustra