
Hozzávalók 2 személyre
- 2 adag penne
- 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 15 deka zöldborsó
- 10 deka bacon felkockázva
- 2 nagy ek. mascarpone
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- ízlés szerint só és frissen tört bors
- 10 deka reszelt trappista sajt
- 10 deka cukkini felkockázva
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben süsd össze kissé a bacont, a fokhagymát, majd a borsót és a cukkinit is add a keverékhez. Ha a tészta elkészült, szűrd le, majd egyszerűn forgasd össze a hozzávalókat, és a frissen reszelt sajttal a tetején tálald a fogást.

Kell-e a főzővízbe olaj? Mitől nem ragad össze a tészta? És mitől ragad rá a szósz? Összeszedtük, amit a tésztafőzésről tudni kell.
Tovább olvasom