Friss kenyérrel tunkold ki.LauriPatterson
Hozzávalók 3 személyre
- 10 dkg bacon felkockázva
- 10 dkg kolbász felkarikázva
- 1 bögre lencse néhány órára beáztatva (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 darab vöröshagyma felkockázva
- ízlés szerint só, bors, babérlevél, pirospaprika
- 1 kisebb szál répa felkockázva
- 1 szál fehérrépa felkockázva
- 4 gerezd fokhagymagerezdek kissé összetörve
- 1 ek. paradicsompüré
Elkészítés:
1. A hagymát a szalonnával és kolbásszal pirítsd össze egy lábasban 7 perc alatt.
2. Add hozzá a többi szükséges alapanyagot.
3. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
4. Kis lángon főzd 35-40 percen át, amíg a lencse megpuhul.
TIPP: Ha szeretnéd savanykásan, egy fél pohár tejfölben elkevert egy evőkanál liszttel habard be, és főzd besűrűsödésig.