Heti beledobálós kedvencünk: téli, baconos-kolbászos lencseleves

Csak előkészítesz mindent a lábasban, hagyod egy kicsit főni, majd kitunkolod friss kenyérrel, és már kész is a remek ebéd vagy vacsora. Ha ebédre készíted, néhány túrós palacsintát dobj össze mellé, vaníliás-tejfölös öntettel.

Friss kenyérrel tunkold ki.
Friss kenyérrel tunkold ki.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre

  • 10 dkg bacon felkockázva
  • 10 dkg kolbász felkarikázva
  • 1 bögre lencse néhány órára beáztatva (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 darab vöröshagyma felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, babérlevél, pirospaprika
  • 1 kisebb szál répa felkockázva
  • 1 szál fehérrépa felkockázva
  • 4 gerezd fokhagymagerezdek kissé összetörve
  • 1 ek. paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

1. A hagymát a szalonnával és kolbásszal pirítsd össze egy lábasban 7 perc alatt.

2. Add hozzá a többi szükséges alapanyagot.

3. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.

4. Kis lángon főzd 35-40 percen át, amíg a lencse megpuhul.

TIPP: Ha szeretnéd savanykásan, egy fél pohár tejfölben elkevert egy evőkanál liszttel habard be, és főzd besűrűsödésig.

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek