Mogyoróvajas avokádómuffin – több zöldséggel egészségesebb

A muffinokban jól működik az avokádó is, ha pedig mogyoróvajjal készíted, annak az íze dominálja majd a fogást. Nálunk egy kevés fahéj is került bele, a maradékot pedig lefagyasztottuk, így reggelente néhány perc után olyan, mintha frissen készült volna.

Kakaóporból, avokádóból és agávésziruppal készíthetsz a tetejére egészséges csokikrémet.
Kakaóporból, avokádóból és agávésziruppal készíthetsz a tetejére egészséges csokikrémet.nata_vkusidey

Hozzávalók

  • 1 nagyobb darab érett avokádó pürésítve
  • 1 nagy bögre liszt
  • 2 darab tojás
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 0.5 bögre cukor (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 mk.
  • 2 nagy evőkanál mogyoróvaj
  • néhány kanál tejföl
  • 1 ek. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze egy turmixban a hozzávalókat annyi tejföllel, hogy sürű, de még éppen folyékony tésztát kapj. Töltsd muffinpapírokba, majd negyedóra alatt a sütőben süsd készre. Kakaóporból, avokádóból és agávésziruppal készíthetsz a tetejére egészséges csokikrémet. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek