Vörösboros aszaltszilvakrém-leves: vajban puhult gombákkal a legfinomabb

Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!

Baconnel is finom.
Baconnel is finom.tomonikon

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 hagyományos bögre aszalt szilva
  • 2 bögre víz
  • 0.5 bögre vörösbor
  • ízlés szerint só, rózsabors, fahéj
  • 2 nagy ek. barna cukor
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Forrald össze a vizet a borral, és néhány perc után add hozzá a szilvát és az ízesítőket is. Adj a keveréknek 5 percet, majd keverd krémesre egy aprítógépben, és add hozzá a tejszínt is. Melegítsd össze azzal is. Forrón tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek