Gyors almás kevert süti mini adagban – fahéjjal és dióval a tetején még finomabb

Ehhez az almás finomsághoz nem is kell más, csak egy közepes aprítógép – ebben az egész tésztát klasszul eldolgozhatod, így 5 perc alatt megvannak az előkészületek. Ha a diós változatnál egy kicsit fenszibb hangulatra vágysz, sós karamellszósszal, házi tejszínnel és hámozott mandulaszeletekkel tálald.

A fahéjat ne hagyd ki belőle.
A fahéjat ne hagyd ki belőle.boblin

Hozzávalók

  • 1 nagy bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 darab alma lereszelve
  • 1 nagyobb darab tojás
  • 0.5 bögre cukor
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 mk.
  • 1 tk. fahéj
  • 4 deka olvasztott vaj
  • 0.5 zacskó sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a száraz alapanyagokat, és ha ezzel megvagy, a többi szükséges hozzávalóval dolgozz a keverékből sűrű tésztát. Ha nem eléggé folyékony, egy kanál tejfölt adj hozzá. Ezek után közepes-kis hőmérsékleten süsd tűpróbáig, majd porcukorral és fahéjjal elkevert, durvára tört dióval szórd meg. Hat közepes vagy négy hatalmas szelet lesz belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek