A fahéjat ne hagyd ki belőle.boblin
Hozzávalók
- 1 nagy bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 2 darab alma lereszelve
- 1 nagyobb darab tojás
- 0.5 bögre cukor
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 1 mk. só
- 1 tk. fahéj
- 4 deka olvasztott vaj
- 0.5 zacskó sütőpor
Elkészítés:
Keverd el egymással a száraz alapanyagokat, és ha ezzel megvagy, a többi szükséges hozzávalóval dolgozz a keverékből sűrű tésztát. Ha nem eléggé folyékony, egy kanál tejfölt adj hozzá. Ezek után közepes-kis hőmérsékleten süsd tűpróbáig, majd porcukorral és fahéjjal elkevert, durvára tört dióval szórd meg. Hat közepes vagy négy hatalmas szelet lesz belőle.