Ezt az alma-fekete ribizli dzsemet akár egyadagos változatban is érdemes elkészítened

Ne félj dzsemeket kis adagban is összedobni, attól pedig pléne ne, hogy egy-két izgalmas fűszerrel dobd fel azokat. Még tartósítószer sem kell hozzá, hiszen egy hét alatt biztosan elfogy a mandulalikőrös alma, a tökpitefűszerekkel ízesített sütőtök, és ez a klassz, őszi almás-fekete ribizlis változat is.

A mandulalikőrt ki is hagyhatod.
A mandulalikőrt ki is hagyhatod.alvarez

Hozzávalók

  • 90 deka alma apróra felkockázva
  • 30 deka fekete ribizli
  • 35 deka cukor
  • 1 csomag dzsemfix
  • 1 deci mandulalikőr
Recept idők

Elkészítés:

Pürésítsd az alma felét egy aprítógépben, majd adj az összes gyümölcsnek néhány percet egy lábasban, hogy fedő alatt puhulhassanak a cukorral. Ezek után csavard alatta fel a lángot és a dzsemfixel jól forrald össze. Zárd el alatta a lángot, keverd bele a likőrt, majd töltsd steril üvegekbe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek