Hét iskolát kell bezárni a poloskák miatt

GettyImages-1429749252
Olvasási idő kb. 2 perc

Egyre nagyobb aggodalomra ad okot az élősködő rovarok elszaporodása Franciaországban. A kormány egy sor ülést tartott a héten, hogy megvizsgálja a jelentett poloskaesetek megugró számát.

Attól tartanak, hogy a poloskapánik hatással lesz majd a 2024-es párizsi olimpiára is.

Egyre több intézmény esik áldozatul

Hét iskolát kellett bezárni az egyre csak szaporodó ágyi poloskák miatt Franciaországban – írta meg a The Guardian. A hét elején a hatóságok bejelentették, hogy két iskolában – az egyiket Marseilles-ben, a másikat a délkelet-franciaországi Lyon melletti Villefranche-sur-Saone-ban – azért nincs tanítás, mert takarítják és fertőtlenítik az intézményeket, aztán a hét végéig további öt intézményre került ideiglenesen lakat. A poloskainvázió már tart egy ideje, az északi Amiens-ben több nap zárvatartás után újranyit egy városi könyvtár, amelynek korábban a nyilvános olvasóhelyiségeit lepték el az élősködők.

A hírek szerint a vérszívó rovarokat a párizsi metróban, a nagy sebességű vonatokon és a párizsi Charles De Gaulle repülőtéren is észlelték.

Mi több, az elmúlt néhány évben a francia háztartások tizede is poloskagondoktól szenvedett.

Rengeteg gondot okoznak ezek az apró, ártalmatlannak tűnő rovarok
Rengeteg gondot okoznak ezek az apró, ártalmatlannak tűnő rovarokdblight / Getty Images Hungary

Aggódnak a sportesemények miatt is

A francia kormány nemcsak a poloskák és az élősködők miatti nemzeti pánik megfékezésén dolgozik, hanem azon is, hogy ne essen csorba a népszerűségükön. A poloskahelyzet ugyanis most azért is különösen kellemetlen, mert Franciaország a házigazdája a rögbi-világbajnokságnak, miközben már a 2024-es párizsi olimpiára is gőzerővel készülnek

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek