A dinnye nemcsak a héjából kikanalazva finom, remek salátákban, szörbetként, de akár grillezheted, vagy levest is készíthetsz belőle.
A virsli remek, gyors vacsora, és a tavasztól őszig tartó grillszezonban percek alatt elkészül a kissé füstös ízű változata is.
Ember legyen a talpán, aki a jeges édességek egyre gyarapodó kínálatában ki tud igazodni. Ebben segítünk most egy kicsit.
Esther Perel Szeretkezés fogságában című könyve, a D’Al Micehele Pizzéria és Stendhal Vörös és feketéje e heti kedvenceink.
Ha nem kapcsolnád be a sütőt kánikulában, készíts csokis brownie-t sütés nélkül, és ha te is annyira szereted a puffasztott rizst, amennyire mi, akkor azt sem érdemes kihagynod belőle.
Nehezen beszerezhető eszközök híján is van esély a szuper végeredményre.
Néhány édeskés falattal és az izgalmas mentával még finomabb lesz a kedvenced. A hagymát kihagytuk és olívaolajjal locsoltuk meg az egyik legnagyobb nyári kedvencet.
A coleslaw remek hagyományos változatban, minden fehér és vörös hús mellett finom. Ázsiai hangulatú verziója a legegyszerűbb grillezett csirkemellet és fokhagymás tarját is feldobja.
Előételként és könnyű vacsoraként is bevetheted, ráadásul akkor is remek, ha nem vagy éppen egy konyhatündér, de szeretnéd egy igazán különleges és garantáltan finom fogással megkínálni a vendégeket.
Ez a gyümölcs süteményekben is remek, ha kihűlt, sokkal intenzívebben lehet érezni az ízét. Ha mégis langyosan tálalnád, egy kanál citromfagyit ne hagyj ki a tetejéről.
Egy adag vegetáriánus finomság, ami nyáron a legfinomabb, mert ebben az időszakban egyébként sem vágyunk nehéz ételekre. Ha te is így vagy vele, dobd össze ezt a gyors ragut, és tálald snidlinges-bazsalikomos rizzsel.
Képben vagy hazánk időjárási rekordjaival?
Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténésszel beszélgettünk Kosztolányi Dezső életének leleplezett és leleplezésre váró titkairól.
Egy klassz, gyümölcsös, késő nyári fogás, ami egy kis fehérbortól és egy nagy kanál vajtól lesz még finomabb. Ne sajnálj mellé egy nagy adag házi, szarvasgombás tagliatellét!
Pestóból szerencsére egyre többfélét ismerünk, de az egyik legfontosabb titkát úgy tűnik, hogy csak az őshazájában tudják.
Ha szereted a különleges ízkombinációkat, ez a remek, gyümölcsös ragu lehet a kedvenced. Nem kell a körettel sem bajlódnod, ez a fogás kalácsból készült vajas pirítós mellett is remek, és ha van otthon szarvasgombaolaj, abból is locsolj egy keveset a szeletekre.
Egy pofonegyszerű édességhelyettesítő, ami remek a grillvacsorák után és bármilyen helyzetben, amikor édességre vágysz, de spórolnál a kalóriákkal. Bár a sárgadinnyés likőrök és alkoholos italok általában nem a szakma csúcsai, erre a klassz, jeges desszertre locsolva tökéletesek.
Kísérd el Szerb Antal regényhősét olaszországi barangolásán virtuális utazásunk során!
Francisco Goyát felesége családja segítette a hírnévhez vezető úton.
A kacsával is remek a sárgadinnye, ahogy minden húsos és sajtos salátát remekül feldob egy-egy édeskés falat gyümölcs. Próbálhatod körtével, nektarinnal, almával – mi kihasználjuk azt, hogy szezonja van, és a sárgadinnyét vetettük be.
Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.
Kitalálod, hogy kezükbe vehették-e a világirodalmi műveket a magyar írók?
Korda Sándor az első filmrendező volt, akit Angliában lovaggá ütöttek.
Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.
Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.