A bulgur szárított, összetört búzaszemekből áll, elkészítéséhez leggyakrabban durumbúzát használnak. Mivel a szemek nincsenek túlságosan feldolgozva, jóval egészségesebbek, hiszen tápanyagaikat sokkal jobban megőrzik. A bulgur tele van növényi rostokkal, mellette főleg vas-, mangán- és magnéziumtartalmáról ismert, ráadásul egy kicsivel kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hasonló teljes kiőrlésű gabonák.
Ha te is szeretsz mindent, ami nem hagyományos, dobd össze egyik kedvenc, bulgurral készült receptünket! Mutatjuk, milyen egyszerű!
Jó kis vega fasírt készülhet bulgurral – mi fokhagymásan szeretjük a legjobban, pitával vagy paradicsomszószban.
Naná, hogy kigondoltunk valamit édesburgonyával is...
Biztosan akad a spájzban egy adag füstölt makréla, amit nem muszáj pirítóssal enned. Van jobb ötletünk: ezzel a klassz salátával mindkét fontos alapanyag egy kicsit még finomabb lesz.
A pesto hatalmas dzsóker, tésztákon, melegszendvicsen és akár a bulgur ízesítőjeként is imádjuk.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés