A bulgur szárított, összetört búzaszemekből áll, elkészítéséhez leggyakrabban durumbúzát használnak. Mivel a szemek nincsenek túlságosan feldolgozva, jóval egészségesebbek, hiszen tápanyagaikat sokkal jobban megőrzik. A bulgur tele van növényi rostokkal, mellette főleg vas-, mangán- és magnéziumtartalmáról ismert, ráadásul egy kicsivel kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hasonló teljes kiőrlésű gabonák.
Ha te is szeretsz mindent, ami nem hagyományos, dobd össze egyik kedvenc, bulgurral készült receptünket! Mutatjuk, milyen egyszerű!

Ha egy kevés sajtot is olvasztasz a tetejére és pirítóssal tálalod, remek vega vacsora lesz a végeredmény. A fahéjtól egy kicsit még egzotikusabb hangulata lesz, és ha szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-csilit sem érdemes kihagynod belőle.
Tovább olvasomJó kis vega fasírt készülhet bulgurral – mi fokhagymásan szeretjük a legjobban, pitával vagy paradicsomszószban.

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.
Tovább olvasomNaná, hogy kigondoltunk valamit édesburgonyával is...
Biztosan akad a spájzban egy adag füstölt makréla, amit nem muszáj pirítóssal enned. Van jobb ötletünk: ezzel a klassz salátával mindkét fontos alapanyag egy kicsit még finomabb lesz.
A pesto hatalmas dzsóker, tésztákon, melegszendvicsen és akár a bulgur ízesítőjeként is imádjuk.

Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés