Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

Jó sok borssal a legfinomabb.
Jó sok borssal a legfinomabb.luchezar

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 30 deka tisztított garnélafarok
  • 0.5 kisebb darab káposzta lereszelve
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 10 deka mungóbabcsíra
  • 1 darab répa lereszelve
  • 2 ek. szezámmag
  • 1 ek. puha vaj
  • 2 ek. olaj
  • 5 gerezd fokhagyma (zúzott)

Az öntethez

  • 1 ek. tahini
  • 2 ek. füstös csiliszósz (vagy más csípős szósz)
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. fehérborecet
  • 1 késhegynyi
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 csipet szárított gyömbér
  • 2 ek. szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg néhány perc alatt a besózott és borsozott garnélákat a fokhagymákkal együtt. Vedd ki a serpenyőből, majd tedd a tálba a káposztát és puhítsd meg azt is. Ha ezzel megvagy, keverd el az összes alapanyagot, majd rázd össze alaposan az öntet hozzávalóit, és azzal a tetején tálald a salátát. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek