Jó sok borssal a legfinomabb.luchezar
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 30 deka tisztított garnélafarok
- 0.5 kisebb darab káposzta lereszelve
- ízlés szerint só és frissen tört bors
- 10 deka mungóbabcsíra
- 1 darab répa lereszelve
- 2 ek. szezámmag
- 1 ek. puha vaj
- 2 ek. olaj
- 5 gerezd fokhagyma (zúzott)
Az öntethez
- 1 ek. tahini
- 2 ek. füstös csiliszósz (vagy más csípős szósz)
- 1 ek. méz
- 1 ek. fehérborecet
- 1 késhegynyi só
- 2 ek. olívaolaj
- 1 csipet szárított gyömbér
- 2 ek. szójaszósz
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén süsd meg néhány perc alatt a besózott és borsozott garnélákat a fokhagymákkal együtt. Vedd ki a serpenyőből, majd tedd a tálba a káposztát és puhítsd meg azt is. Ha ezzel megvagy, keverd el az összes alapanyagot, majd rázd össze alaposan az öntet hozzávalóit, és azzal a tetején tálald a salátát.