Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

Mazsolás-fűszeres kuszkusszal is finom.
Mazsolás-fűszeres kuszkusszal is finom.lisegagne

Hozzávalók 4 személyre

  • ízlés szerint só, bors, fahéj, kömény, gyömbér, kurkuma,római kömény
  • 10 deka aszalt barack
  • 1 csokor citromfű a tetejére
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 50 deka csirkemell felcsíkozva
  • 50 deka csirkecomb összevágva
  • 1 tk. harissa
  • 2 tk. vaj
  • 4 ek. olaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2.5 deci alaplé
  • 240 deka főtt csicseriborsó
  • 1 nagy ek. liszt
  • 0.5 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a lisztben megforgatott húst a zsiradékok keverékében a fokhagymával, majd öntsd fel az alaplével és add hozzá a barackot és az ízesítőket. Öntsd fel az alaplével és a borral, és puhítsd meg. Ha elkészült, mehet hozzá a csicseriborsó és a mascarpone, majd egy nagy adag zöldfűszerrel a tetején tálald. Ha főzés közben szükségesnek látod, egy kevés vizet önts alá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek