Zöld almás crumble zabbal, diétás változatban

A crumble egy jól ismert angol édesség, ami méltán lett világhírű, mert gyors, egyszerű és sokféleképpen variálható. A sütemény lényege ugyanis annyi, hogy alul csupa gyümölcs, a tetejére pedig ropogós, morzsolt tészta kerül. Nálunk almával készült, így tökéletes alternatíva, ha épp almás pitét ennél.

Vaníliafagyival és borsodóval is finom.
Vaníliafagyival és borsodóval is finom.Imagesbybarbara

Hozzávalók

Az almás réteghez

  • 1 kiló zöld alma apróra vágva
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 ek. víz
  • 1 nagy ek. liszt
  • 1 csapott tk. fahéj

A tésztához

  • 10 deka liszt
  • 8 deka vaj apróra felkockázva
  • 5 deka zabpehely
  • 10 deka kristálycukor-állagú édesítő
  • 1 mk.
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat forgasd meg a lisztben, majd édesítővel, egy kis vizet aláöntve puhítsd meg. Közben a tészta száraz hozzávalóit keverd el alaposan. A félig megpuhult almákat tedd egy jénaiba, arra szórd a morzsával turmixban elkevert vajat. 35 percet adj neki a sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek