Grépfrútos-pisztáciás reggeli saláta – egy kanál mézzel és sópehellyel lesz igazán különleges

Akár egy reggeli bruch része is lehet ez az elegáns reggeli saláta, ami tökéletes hétvégére, amikor egy kicsit több időd van összedobni reggelire valami igazán különlegeset.

Sajtgolyókkal még tartalmasabb.
Sajtgolyókkal még tartalmasabb.Armando Rafael

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 2 darab grépfrút megtisztítva, kockákra vágva
  • 2 marék madársaláta
  • 25 deka mozzarellagolyó
  • 2 marék pisztácia megtisztítva
  • 1 kisebb csokor friss citromfű összevágva
  • 1 darab avokádó felcsíkozva

Az öntethez

  • 1.5 deci görög joghurt
  • 0.5 darab biogrépfrút leve és héja
  • pár csepp citromlé
  • ízlés szerint só, fahéj és zöld bors
  • 1 nagy kanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Alaposan tisztísd meg a pisztáciát (nem baj, ha sózott) és a grépfrútszeleteket is. Ha az alapanyagokat előkészítetted, forgasd össze, majd tálald két tányéron. Dolgozd össze az öntet hozzávalóit, majd öntsd kisebb tálkákba, és tálald a saláta mellett. Ha van otthon sópehely, abból is szórj egy keveset a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek