Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

Mehetnek bele a kedvenc zöldségeid.
Mehetnek bele a kedvenc zöldségeid.Arx0nt

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab édesburgonya felkocázva
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé
  • ízlés szerint só, bors, csili, juharszirup, kömény
  • 1 nagy csokor apróra vágott petrezselyem
  • 5 deka fekete olíva
  • 6 darab aszalt paradicsom felaprítva
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel főni a bulgurt az alaplében, és adj neki negyedórát, majd tedd félre. A forró zsiradékok keverékén, fedő alatt puhítsd meg az édesburgonyát, majd alaposan fűszerezd. Ha langyosra hűlt, forgasd össze a többi alapanyaggal, és langyosan tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek