Ez a meleg karfiolos saláta mascarponéval és bazsalikommal az igazi

Bármelyik kezdő szakács könnyen összedobja ezt a gyors, meleg salátát, amit aztán csirke, halak és vörös húsok mellett is bevethetsz.

Még szebb, ha kap egy kis színt.
Még szebb, ha kap egy kis színt.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej karfiol rózsáira szedve
  • 1 ek. vaj
  • 3 evőkanál mascarpone
  • ízlés szerint szerecsendió, só, bors
  • friss snidling vagy bazsalikom a tetejére
  • 2 marék rukkola
  • 1 kevés citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Párold meg a karfiolt, majd forgasd át a forró, fűszeres vajban. Ha ezzel megvagy, add hozzá a mascarponét, és a friss zöldfűszerekkel a tetején és rukkolával elkeverve tálald. Ha még izgalmasabbá tennéd, egy kevés grépfrútot adj hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek