Édesburgonya, csili és füstölt paprika – köretként és főételként is bevetheted

Töltsd néhány házi tortillalap közepébe, vagy tálald párolt rizs tetején, mindenképpen finom és egészséges ez a zöldségragu, amit akár olaszos, paradicsomos változatban egy nagy adag sajttal is kipróbálhatsz.

Egy kevés lila hagyma is jól áll neki.
Egy kevés lila hagyma is jól áll neki.sfe-co2

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka édesburgonya felkockázva
  • 25 deka vargánya kissé összevágva
  • ízlés szerint csili, só, bors és füstöltpaprika-por
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg az édesburgonyát az olajon, majd önts alá egy kevés vizet (vagy fehérbort), és puhítsd meg kis lángon, fedő alatt. Alaposan fűszerezd be, add hozzá a gombát, és azzal is adj neki 5 percet, és már tálalhatod is. Paradicsomos-mozzarellás változatban is nagyon finom.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek