Grillezett paradicsommal és jó sok borssal a legfinomabb.gbh007
Hozzávalók 2 személyre
- 2 bögre durumpenne (vagy más durumtészta)
- 2 ek. paradicsompüré
- 2 deci paradicsomlé
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, csili, füstöltpaprika-por, oregánó, frissen tört színesbors-keverék
- 1 tk. barna cukor
- 1 kisebb csokor friss bazsalikom apróra vágva
- 2 ek. olaj
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 10 deka marinált articsóka kissé összevágva
- 6 deka fekete olíva
- 0.5 deci rizstejszín
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben puhítsd meg az olajban a fohagymát és a gombát. Néhány perc után add hozzá a paradicsomlevet és paradicsompürét, majd az ízesítőket, és forrald össze az alapanyagokat. Az articsókát, rizstejszínt és olívát elég, ha a végén adod hozzá. Friss bazsalikommal és a sörélesztőpehellyel a tetején tálald.