Vegán változatban is készítheted ezt a paradicsomos-gombás olasz tésztát

Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.

Grillezett paradicsommal és jó sok borssal a legfinomabb.
Grillezett paradicsommal és jó sok borssal a legfinomabb.gbh007

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre durumpenne (vagy más durumtészta)
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 2 deci paradicsomlé
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, csili, füstöltpaprika-por, oregánó, frissen tört színesbors-keverék
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 10 deka marinált articsóka kissé összevágva
  • 6 deka fekete olíva
  • 0.5 deci rizstejszín
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben puhítsd meg az olajban a fohagymát és a gombát. Néhány perc után add hozzá a paradicsomlevet és paradicsompürét, majd az ízesítőket, és forrald össze az alapanyagokat. Az articsókát, rizstejszínt és olívát elég, ha a végén adod hozzá. Friss bazsalikommal és a sörélesztőpehellyel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek