Spenótos-édesburgonyás taco – még egy nagyon egyszerű, zöldséges fogás

Egy kevés tejföl és lime ad mexikói hangulatot ennek az egyszerű, növényi alapú fogásnak, amiben az édesburgonyát akár főtt fehérbabbal is helyettesítheted.

Ropogós tacohéjakat használj.
Ropogós tacohéjakat használj.AdShooter

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab tacohéj
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 0.5 doboz tejföl
  • 2 ek. fokhagymás olaj
  • 2 nagyobb darab édesburgonya kockákra vágva
  • 10 deka mirelit spenót
  • ízlés szerint só, bors, kömény
  • 1 nagy evőkanál mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg az édesburgonyákat a fokhagymás olajban (ha szükséges, egy kevés alaplevet is önts alá). Ha ezzel megvagy, fűszerezd és keverd hozzá a spenótot. Melegítsd össze, majd add hozzá a mascarponét és töltsd meg vele a tacohéjakat. Tálald lime-os tejföllel és egy kevés csilivel a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek