Ez a gyors lencsés egytál nálunk spenóttal és indiai fűszerekkel készült

Jó kis indiai fogás, amihez nem is kell más, csak egy adag naankenyér és rengeteg fűszer. Ha nem ijedsz meg az igazán erős aromáktól és szereted a különlegességeket, inkább ezt dobd össze újévre, mint a hagyományos lencselevest.

Naankenyérrel is remek.
Naankenyérrel is remek.Tatiana Pankova

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre lencse alaplében megfőzve (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 evőkanál ghee
  • 15 deka fagyasztott spenót
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, csilipor, garam masala
  • 1 ek. tejföl
  • 2 ek. mascarpone
  • 1 csapott ek. barna cukor
  • 1 deci alaplé
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékon adj néhány percet a fokhagymának, majd mehet hozzá a spenót és az alaplé. 5 perc után add hozzá sorban a többi alapnyagot, majd melegítsd össze alaposan, és párolt, mentával és korianderrel ízesített rizs tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek