A fagyit narancshéjjal ízesített tejszínnel is helyettesítheted.IngridsI
Hozzávalók 2 személyre
- 4 nagyobb darab alma
- 2 adag vaníliafagylalt és vörösáfonya-szirup (a tálaláshoz)
- 0.5 bögre zabpehely
- 0.5 bögre kissé összetört mandula
- 1 mokkáskanál só
- 3 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 2 evőkanál aszalt vörös áfonya
- 2 evőkanál puha vaj
Elkészítés:
Kapargasd ki az almák közepét, majd a többi hozzávalót keverd el alaposan egy tálban. Tölsd meg az almákat a zabos keverékkel, kanalazz egy kis darab vajat midnegyik alma tetejére, majd tedd előmelegített sütőbe az almákat legalább 35 percre. Ha elkészült, tálald a fagyival és a sziruppal a tetején.