Tél és nyár fúziója: forró sült alma ropogós töltelékkel és fagyival

Nemcsak dióval, hanem ezzel a vegyes, ropogós töltelékkel is készíthetsz sült almát. Nekünk ebben a változatban a vaníliás-vörös áfonyás a kedvencünk, ami ha felnőtteknek készül, egy kevés konyakot is kaphat ízesítőként.

A fagyit narancshéjjal ízesített tejszínnel is helyettesítheted.
A fagyit narancshéjjal ízesített tejszínnel is helyettesítheted.IngridsI

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb darab alma
  • 2 adag vaníliafagylalt és vörösáfonya-szirup (a tálaláshoz)
  • 0.5 bögre zabpehely
  • 0.5 bögre kissé összetört mandula
  • 1 mokkáskanál
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál aszalt vörös áfonya
  • 2 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Kapargasd ki az almák közepét, majd a többi hozzávalót keverd el alaposan egy tálban. Tölsd meg az almákat a zabos keverékkel, kanalazz egy kis darab vajat midnegyik alma tetejére, majd tedd előmelegített sütőbe az almákat legalább 35 percre. Ha elkészült, tálald a fagyival és a sziruppal a tetején.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek