Ha langyosra hűlt, bontsd ki és már fogyasztható is.MiguelMalo
Hozzávalók 2 személyre
- 60 deka darált marhahús
- 3 darab hámozott paradicsom
- 10 deka főtt feketebab
- 10 deka csemegekukorica
- ízlés szerint só, bors, kömény, füstöltpaprika-por, csili
- 50 deka masa harina vagy finom kukoricaliszt
- 20 deka vaj vagy zsír
- 1 kiseb fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A zsiradékot és a lisztet tedd félre. Egy kevés olajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a húst, és ha kifehéredett, a többi hozzávalót. Adj még neki öt percet, ízesítsd és tedd félre a keveréket.
A lisztet a felolvasztott vajjal és 5 deci vízzel vagy alaplével keverd el, hogy tésztaszerű masszát kapj. A gőzöléshez használt héj vagy levél közepére kanalazz egy-egy nagy kanál tésztát, a közepébe tedd a ragut, majd zárd össze jól a széleit, és gőzöld 45 percen át.