A spenótleves klassz téli fogás, főleg sült fokhagymával és tojással

Imádjuk a spenótfőzeléket, és amikor annak egy kicsit könnyedebb változatát készítenénk, akkor jön a képbe a leves, amivel a legtöbbször egy doboz fagyasztott spenóttal klasszul kijön négy személyre egy-egy kiadós adag.

Ha megunod sajtosan, tojással és szarvasgombaolajjal tálald.
Ha megunod sajtosan, tojással és szarvasgombaolajjal tálald.Maria_Lapina

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka fagyasztott spenót
  • 4 deci alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 2 deci főzőtejszín
  • 1 fej sütőben sült fokhagymagerezd a tetejére (elhagyható)
  • 10 deka reszelt trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

A sajtból halmozz kis kupacokat egy sütőpapírra, és készíts belőle sajtcsipszet a tálaláshoz. Dobd az alaplébe a spenótot és a fokhagymát, majd adj nekik 10 percet. A végén krémesítsd egy turmixban, add hozzá a tejszínt és ízesítsd. A sajtcsipsszel és a (sült fokhagymával) a tetején tálald. Ha megunod sajtosan, tojással és szarvasgombaolajjal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek