Ezt a brokkolis cheddarlevest egy kevés fehérborral dobtuk fel

A cheddar szuper aromás sajt, amiből nem kell túl sok ehhez a klassz leveshez. A brokkoli, de akár a karfiol is jól kíséri az ízét, és ha megunod, készítsd el a kéksajtos-párolt almás változatát is.

Karfiollal is készülhet.
Karfiollal is készülhet.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka párolt brokkoli
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 hagyományos bögre reszelt cheddar
  • 2 deci főzőtejszín
  • 4 deci alaplé
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 teáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolirózsákat futtasd át a vajon a fokhagymával, majd tedd félre. A leveshez melegítsd fel az alaplevet, add hozzá sorban a kimaradt hozzávalókat, majd ízesítsd a barna cukorral, sóval és fehér borssal (vagy tárkonnyal). Halmozd a  közepére a zöldségeket, és már tálalhatod is. Ha sűrűbbre szeretnéd, egy csapott evőkanál lisztet keverj el egy kis vízzel és azzal sűrítsd be.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek