Karfiollal is készülhet.LauriPatterson
Hozzávalók 2 személyre
- 30 deka párolt brokkoli
- 1 teáskanál puha vaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 hagyományos bögre reszelt cheddar
- 2 deci főzőtejszín
- 4 deci alaplé
- 0.5 deci fehérbor
- 1 teáskanál barna cukor
Elkészítés:
A brokkolirózsákat futtasd át a vajon a fokhagymával, majd tedd félre. A leveshez melegítsd fel az alaplevet, add hozzá sorban a kimaradt hozzávalókat, majd ízesítsd a barna cukorral, sóval és fehér borssal (vagy tárkonnyal). Halmozd a közepére a zöldségeket, és már tálalhatod is. Ha sűrűbbre szeretnéd, egy csapott evőkanál lisztet keverj el egy kis vízzel és azzal sűrítsd be.