Pármai sonkával és gombával készül egyik legfinomabb tésztaételünk

Ha kezdő vagy a konyhában, de valami emlékezeteset készítenél, akkor is klassz ötlet ez a különleges alapanyagokból összedobott, mégis nagyon egyszerű fogás, amit egyébként bármilyen fajta napon szárított sonkával feldobhatsz.

Bármelyik kedvenc sajtoddal készítheted.
Bármelyik kedvenc sajtoddal készítheted.Brian Hagiwara

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab aszalt paradicsom aprítógépben összetörve
  • 10 deka pármai sonka csíkokra vágva
  • 25 deka marinált articsóka darabokra vágva
  • 2 bögre penne vagy más száraztészta
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 5 deka reszelt parmezán
  • só és frissen tört rózsabors
  • 1 nagy bögre erdei gombakeverék
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, és ha elkészült, szűrd le és keverd el a vajjal, az aszalt paradicsommal, majd sorban a többi hozzávalóval. A gombát puhítsd meg egy kevés olajon, fűszerezd és azt is add hozzá.  Ízesítsd, ha még szükséges, majd a reszelt parmezánnal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek