A koreai konyha gyöngyszemei: ezeket a fogásokat próbáld ki!

Koreában is esznek, és nagyon is hasonlókat ahhoz, amiket mi szeretünk. Néha csak egy kevés könnyen beszerezhető fűszer kell ahhoz, hogy egy egyszerű csirkés fogás is egészen más hangulatú legyen. Ezért is hoztunk ezen a héten néhány koreai finomságot.

Kétféle koreai csirkével készültünk, amit a karantén időszakában felkapott habos-édes kávéval érdemes leöblítened. Ha egy kicsit több idő van a molyolásra, egy nagy adag csípős kimcsit is dobj össze a csirkék mellé. 

A dalgonakávé igazi trendje a karantén ideje alatt indult be, amikor legtöbbünknek volt ideje a kapszulázás helyett kávét habosítani, és megkóstolni ebben a változatban is reggeli kedvencüket.

Tudjuk mi is, hogy a karfiol szárnyak nélkül kapható, mégis érdemes ezt választanod, ha egy jó vega vacsorát szeretnél, ami kissé hasonlít a csirkeszárnyak fűszerezésére. 

Ez a koreai csirke jó eséllyel a kedvenced lesz, ha szereted a hagyományos fogásokat kicsit új fűszerezésben. Hagyományos módon savanyított retekkel vagy céklával érdemes kipróbálnod.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

A kimcsi hagyományos koreai köretféle, ami lényegében sózott és erjesztett zöldségekből áll: mi egy egyszerű, itthon is könnyen megvalósítható változatát készítettük el. 

Körtés salátával, rizzsel, de szójaszószos sült tésztával is remek lesz ez a körtés csirke, amihez csak egy forró wokra és néhány percre lesz szükséged. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek