A sertéshús és a kagyló jóban vannak, főleg, ha portugál módra készíted el

Ha sikerül egy kis adag friss kagylót beszerezned, ezzel az egyszerű, spanyol különlegességgel érdemes megidézned a tengerparti nyaralások hangulatát.

Rizzsel és tésztával is tálalhatod.
Rizzsel és tésztával is tálalhatod.sbossert

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka szűzpecsenye felkockázva
  • 1 nagy evőkanál édes vagy csípős paprikaszósz
  • 2 gerezd zútott fokhagyma
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 2 nagy ek. olívaolaj
  • 1 tk. paradicsompüré
  • 40 deka kagyló megtisztítva
  • só, bors és a tetejére friss koriander
  • 1 tk. vaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a vöröshagymát a forró zsiradékok keverékére, majd néhány perc után mehet hozzá a hús és a fokhagyma is. 2 perc keverés után öntsd fel a borral, és add hozzá a paradicsompürét és fűszereket is. Ha a hús kifehéredett, mehet a keverékbe a hagyló, amivel fedő alatt, kisebb lángon párold 6 percen át. Ha elkészült, friss korianderrel és párolt rizzsel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek