A brokkoli tésztával is finom, főleg, ha egy kevés pirított mandula is kerül a tetejére

Szeretnénk egy kicsit több brokkolit enni, de ahhoz rövid az élet, hogy párolva együk főtétel helyett. Ám durumtésztával, fokhagymával, mascarponéval és mandulával már egészen finom, ráadásul egészséges fogás készíthető belőle. Ha füstölt makrélát is teszel bele, még tökéletesebb lesz a végeredmény.

Csirkével és cukkinivel is finom.
Csirkével és cukkinivel is finom.Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka párolt brokkkoli
  • 2 bögre penne vagy más száraztészta
  • 15 deka mascarpone
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 deka mozzarellagolyó
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál pirított mandulaszelet
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, közben a forró vajban forgasd össze a brokkolit a fokhagymával. Ha ezzel megvagy, add hozzá a leszűrt tésztát, a mascarponét és a sajtgolyókat. Sózd és borsozd, majd pirított mandulaszeletekkel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek