Ha csak egy kevés garnéla van otthon, ebben a paradicsomos változatban a helye!

Garnélából nem nagyon vesz az ember 2-3 kilót, így érdemes salátákban, levesek közepén vagy egy-egy ilyen klassz tésztaételben felhasználnod. Ez a tészta tökéletes mediterrán fogás hozzá.

Persze hogy más friss és száraztészta is alkalmas hozzá.
Persze hogy más friss és száraztészta is alkalmas hozzá.Jason Loucas

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 marék spagetti
  • 1.5 deci Marinara-szósz
  • 5 deka fekete olíva
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 25 deka tisztított garnélafarok
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 10 deka reszelt pecorino sajt
  • 2 ek. mascarpone
  • só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Ehhez a gyors tésztához csak tedd fel főni sós vízben a tésztát, közben a forró olajra dobd a szobahőmérsékletű garnélát és a fokhagymát. Maximum 8-10 perc alatt elkészül, ekkor keverd el alaposan a tésztával, a paradicsomszósszal és mascarponéval. Adj hozzá sót és borsot, majd a friss bazsalikommal, olívával és a reszelt sajttal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek