Ez a klassz, portugál pudingos kosárka semmilyen különleges alapanyagot nem igényel

Jöhet egy klassz portugál desszert? Anyakönyvi neve Pastéis de Belém, és talán ez az ország legismertebb édessége. A pudingos kosárka szülőhazája Lisszabon elővárosa, ahol ma is rengeteget eladnak a népszerű finomságból.

Vaníliával és citrusosan is készítheted.
Vaníliával és citrusosan is készítheted.ginew

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 deka leveles tészta
  • 1 deci tejszín
  • 1 mokkáskanál
  • 3 deci tej
  • 4 nagyobb darab tojássárgája
  • 3 deka liszt
  • 13 deka cukor
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 tk. vaníliakvonat (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt keverd el egymással, majd mehet hozzá a cukor, a vanília, a só és a vaj. Kezdd el melegíteni, majd kanalazz ki a folyadékból egy keveset. Dolgozd el a liszttel, és a keveréket öntsd vissza a tejszínes tejhez. Ha a langyosra hűlt, alaposan dolgozd el benne a tojássárgáját, és tedd félre. 

Egy muffinformába készíts a tésztából kis kosárkákat, majd egy kicsit több mint a feléig töltsd meg a folyékony krémmel mindegyiket. Kifejezetten forró, előmelegített sőtőben 15-20 perc alatt készül el. Hidegen, porcukorral tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek