Így készül a kimcsi speciális fűszerek nélkül

A kimcsi egy hagyományos koreai köretféle, ami lényegében sózott és erjesztett zöldségekből áll, olyanokból, mint például a napa káposzta és koreai retek, amit csípős gochugaruval, újhagymával, fokhagymával, gyömbérrel vagy sózott tenger gyümölcseivel dobnak fel. Mi egy kicsit egyszerűsítettünk a recepten, és így is nagyon finom lett.

Nem baj, ha legalább egy hétig áll az üvegben.
Nem baj, ha legalább egy hétig áll az üvegben.RunPhoto

Hozzávalók

  • 1 fej kínai kel egy-két levél kivételével összevágva
  • 30 g tengeri só
  • 1 kisebb fej fehér retek apró csíkokra vágva
  • 2 szál újhagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott evőkanál csilipehely
  • 1 ek. halszósz
  • 1 tk. porcukor vagy méz
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a káposztát egy tálba és öntsd fel annyi sós vízzel, amennyi ellepi. Hagyd egy éjszakán szobahőmérsékleten. Másnap öblítsd le és tedd vissza a tálba, majd add hozzá a retket és a hagymát. A többi hozzávalót pürésítsd, amíg szószos állaga lesz, majd keverd el alaposan a zöldségekkel. Tedd a keveréket egy akkora üvegbe, amekkorát még éppen megtölt, majd az enyhén sós vízzel öntsd fel. 3 nap után már elméletileg ehető, de kedvelői szerint akkor a legfinomabb, ha már legalább 1 héten át pihent. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek