Nem baj, ha legalább egy hétig áll az üvegben.RunPhoto
Hozzávalók
- 1 fej kínai kel egy-két levél kivételével összevágva
- 30 g tengeri só
- 1 kisebb fej fehér retek apró csíkokra vágva
- 2 szál újhagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csapott evőkanál csilipehely
- 1 ek. halszósz
- 1 tk. porcukor vagy méz
Elkészítés:
Tedd a káposztát egy tálba és öntsd fel annyi sós vízzel, amennyi ellepi. Hagyd egy éjszakán szobahőmérsékleten. Másnap öblítsd le és tedd vissza a tálba, majd add hozzá a retket és a hagymát. A többi hozzávalót pürésítsd, amíg szószos állaga lesz, majd keverd el alaposan a zöldségekkel. Tedd a keveréket egy akkora üvegbe, amekkorát még éppen megtölt, majd az enyhén sós vízzel öntsd fel. 3 nap után már elméletileg ehető, de kedvelői szerint akkor a legfinomabb, ha már legalább 1 héten át pihent.