Így készül a kimcsi speciális fűszerek nélkül

A kimcsi egy hagyományos koreai köretféle, ami lényegében sózott és erjesztett zöldségekből áll, olyanokból, mint például a napa káposzta és koreai retek, amit csípős gochugaruval, újhagymával, fokhagymával, gyömbérrel vagy sózott tenger gyümölcseivel dobnak fel. Mi egy kicsit egyszerűsítettünk a recepten, és így is nagyon finom lett.

Nem baj, ha legalább egy hétig áll az üvegben.
Nem baj, ha legalább egy hétig áll az üvegben.Fotó: RunPhoto

Hozzávalók:

  • 1 fej kínai kel egy-két levél kivételével összevágva
  • 30 g tengeri só
  • 1 kisebb fej fehér retek apró csíkokra vágva
  • 2 szál újhagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott evőkanál csilipehely
  • 1 ek. halszósz
  • 1 tk. porcukor vagy méz
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a káposztát egy tálba és öntsd fel annyi sós vízzel, amennyi ellepi. Hagyd egy éjszakán szobahőmérsékleten. Másnap öblítsd le és tedd vissza a tálba, majd add hozzá a retket és a hagymát. A többi hozzávalót pürésítsd, amíg szószos állaga lesz, majd keverd el alaposan a zöldségekkel. Tedd a keveréket egy akkora üvegbe, amekkorát még éppen megtölt, majd az enyhén sós vízzel öntsd fel. 3 nap után már elméletileg ehető, de kedvelői szerint akkor a legfinomabb, ha már legalább 1 héten át pihent. 

Ezek Észak-Korea kedvenc ételei
Ezek Észak-Korea kedvenc ételei

Az idegen hangzású, de itthon is egyre ismertebb ételek mellett például a puliszkát is szeretik.

Tovább »

Még több recept

Körte-datolya saláta dióval – akár egy szelet grillezett hússal is remek

Egy nagyobb körte is elég két adaghoz ebből a salátából, amihez az ünnepekről megmaradt datolya is remekül illik. Vörös és fehér húsok kísérőjeként is remek, édeskés köret lesz a végeredmény – nálunk kacsa mellett a legnagyobb kedvenc.

január23., 06:04

Ez a mangós pohárkrém tökéletes desszert, ha valami könnyűt és egyszerűt készítenél

A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.

január17., 06:04

Ezt a zöldséges-fűszerescsirke fajitast percek alatt összedobod

Akár a munkahelyeden is remek ebéd lesz ebből a fajitasból, és még a mikrónál sem kell majd sorban állnod, mert ez a fogás hidegen is éppen olyan finom, mint frissen. Nálunk sok fűszerrel és rengeteg ropogós zöldséggel a nyerő.

január22., 06:04

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

január21., 06:04

Almás crumble zabbal, diétás változatban

A crumble egy jól ismert angol édesség, ami méltán lett világhírű, mert gyors, egyszerű és sokféleképpen variálható. A sütemény lényege ugyanis annyi, hogy alul csupa gyümölcs, a tetejére pedig ropogós, morzsolt tészta kerül. Nálunk almával készült, így tökéletes alternatíva, ha épp almás pitét ennél.

január20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.