Hozzávalók 2 személyre
Az első lépéshez
- 60 deka csirkecombfilé kissé összevágva
- 35 g kukoricaliszt
- só, bors
- 0.5 teáskanál sütőpor
A bevonathoz
- 35 g liszt
- 35 g zsemlemorzsa
- 70 g kurkoricaliszt
- ízlés szerint só, csilipehely, szárított fokhagyma, gyömbér, bors
- 5 ek. vodka
- 2 ek. csilipaszta
A mázhoz
- 70 g csilipaszta
- 2 ek. szójaszósz
- 1 ek. rizsborecet
- 70 g barna cukor
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek. friss gyömbér lereszelve
- 4 tk. szezámolaj
Elkészítés:
Keverd el a liszet a sütőporral és ízesítsd, majd forgasd meg benne a húst. Keverd el egymással a bevonat hozzvalóit, adj hozzá egy kevés vizet, hogy folyékony, kezelhető állaga legyen, majd bő olajban süsd ki a húsokat. Legvégül a máz hozzávalóit melegítsd össze, és abban is forgasd meg a darabokat. Ha elkészült, szezámmaggal és friss snidlinggel megszórva tálald.