A koreai sült csirke egy nagy adag savanyított retekkel a legfinomabb

Ha szereted a csirkét, de már unod rántva, vagy szívesebben készítenéd háziorvosbarát-változatban, mindenképpen dobd össze ezt az egzotikus fogást. Másnaposan klassz szendvicsalap lehet egy nagy salátalevél tetején.

Hozzávalók 2 személyre

Az első lépéshez

  • 60 deka csirkecombfilé kissé összevágva
  • 35 g kukoricaliszt
  • só, bors
  • 0.5 teáskanál sütőpor

A bevonathoz

  • 35 g liszt
  • 35 g zsemlemorzsa
  • 70 g kurkoricaliszt
  • ízlés szerint só, csilipehely, szárított fokhagyma, gyömbér, bors
  • 5 ek. vodka
  • 2 ek. csilipaszta

A mázhoz

  • 70 g csilipaszta
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. rizsborecet
  • 70 g barna cukor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. friss gyömbér lereszelve
  • 4 tk. szezámolaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a liszet a sütőporral és ízesítsd, majd forgasd meg benne a húst. Keverd el egymással a bevonat hozzvalóit, adj hozzá egy kevés vizet, hogy folyékony, kezelhető állaga legyen, majd bő olajban süsd ki a húsokat. Legvégül a máz hozzávalóit melegítsd össze, és abban is forgasd meg a darabokat. Ha elkészült, szezámmaggal és friss snidlinggel megszórva tálald. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek