Készítsd ma a halat szicíliai hangulatban, nem fogod megbánni!

Ha szereted a halászlevet és minden olyan fogást, ami percek alatt elkészül, ezt az olaszos halételt nem érdemes kihagynod a repertoárból. Bazsalikommal és oregánóval ízesített bulgur mellett a legfinomabb.

Édesburgonyával és kuszkusszal is finom.
Édesburgonyával és kuszkusszal is finom.Juanmonino

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka tőkehalsteak
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom
  • 0.5 bögre Marinara-szósz
  • 5 deka kapribogyó
  • 5 deka fekete olíva
  • 5 deka reszelt parmezán
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a fokhagymát és a kissé besózott, borsozott és becitromozott halat néhány perc alatt süsd meg kis lángon. Ha minden oldala elkészült, halmozd rá a Marinara-szószt, a kapri- és olívabogyót és a parmezánt, majd pihentesd fedő alatt néhány percen át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek