Néhány szelet lime-mal tálald.Jaromila
Hozzávalók 2 személyre
- 25 deka lazac
- 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
- 2 ek. kapribogyó
- 2 adag házi, gyúrt széles metélt
- 1 tk. puha vaj
- 1 ek. olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 darab bionarancs héja
- 3 evőkanál mascarpone
- ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
- 5 deka reszelt parmezán
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén süsd meg a halat a fokhagymával néhány perc alatt, majd vágd szeletekre. Add a megmaradt zsiradékhoz a mascarponét, narancshéjat, a kapribogyót, majd add a keveréket a tésztához a hallal együtt. Fűszerezd meg alaposan, és add hozzá a bazsalikomleveleket és a parmezánt.