Tipp a legocsmányabb őszi estékre: tészta lazaccal, bazsalikommal és kapribogyóval

Ha egy unalmas szerda estét dobnál fel egy olyan fogással, amitől egy elegáns étteremben érezhetitek magatokat, válaszd ezt a lazacos tésztát, dobd fel néhány levél friss bazsalikommal, és ha szereted, bonts mellé egy üveg fehérbort.

Néhány szelet lime-mal tálald.
Néhány szelet lime-mal tálald.Jaromila

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka lazac
  • 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
  • 2 ek. kapribogyó
  • 2 adag házi, gyúrt széles metélt
  • 1 tk. puha vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 darab bionarancs héja
  • 3 evőkanál mascarpone
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 5 deka reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg a halat a fokhagymával néhány perc alatt, majd vágd szeletekre. Add a megmaradt zsiradékhoz a mascarponét, narancshéjat, a kapribogyót, majd add a keveréket a tésztához a hallal együtt. Fűszerezd meg alaposan, és add hozzá a bazsalikomleveleket és a parmezánt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek