Ez a gyors gombaszósz húsok és tészták mellett is remek

Erdei gombákkal, maradék portobellóval, még inkább vargányával lesz finom ez a fogás, amit tészták tetején, grillezett cukkini és padlizsán mellett, húsok tetején és zöldséges bulgurral is tálalhatsz. Visz mindent, még egy gyors vajas pirítós tetején, néhány karika olvadt mozzarellával is kiváló.

Krémesen és gombadarabokkal is tálalhatod.
Krémesen és gombadarabokkal is tálalhatod.svariophoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 15 g vaj
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 225 g gomba apróra vágva
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 150 ml tejszín
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • só és frissen tört zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymákat, majd öntsd hozzá a bort, add hozzá a gombát, és adj az egésznek 8-10 percet. Ezek után mehet hozzá a tejszín, és ha igazán krémesre szeretnéd, egy kis időt adj neki a turmixgépben is. A friss petrezselymet és az ízesítőket csak a legvégén add hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek