Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.
Egy kevés is elég belőle.Mariha-kitchen
Hozzávalók
- 2
ek.
vörösborecet
- 20
g
petrezselyemlevél
- 2
gerezd
zúzott fokhagyma
- 1
kisebb darab
vörös csili apróra vágva
- 0.5
tk.
só
- 125
ml
extraszűz olívaolaj
- bors ízlés szerint
- 1
ek.
szárított oregánó
- Elkészítési idő: 10 perc
- Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
Vágd apróra az alapanyagokat, és aprítógépben vagy mozsárban törd össze. Fokozatosan add a keverékhez az olajat, majd a legvégén fűszerezd ízlés szerint.