A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

Egy kevés is elég belőle.
Egy kevés is elég belőle.Mariha-kitchen

Hozzávalók

  • 2 ek. vörösborecet
  • 20 g petrezselyemlevél
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb darab vörös csili apróra vágva
  • 0.5 tk.
  • 125 ml extraszűz olívaolaj
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek. szárított oregánó
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra az alapanyagokat, és aprítógépben vagy mozsárban törd össze. Fokozatosan add a keverékhez az olajat, majd a legvégén fűszerezd ízlés szerint. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek