Ismerősnek látszó fogás néhány különleges fűszerrel.Alleko
Hozzávalók
- 300 g kínai 3 tojásos száraztészta
- 2 ek. olaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál csiliolaj
- 3 szál újhagyma apróra vágva
- 2 evőkanál száraz sherry vagy rizsbor
- 3 evőkanál feketebabszósz
- 1 evőkanál barna cukor
- 450 g darált sertéshús
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát a zacskón szereplő utasítás szerint. Közben forrósítsd fel egy wokban a zsiradékot, majd mehetnek rá a hagymák és a gyömbér. Ezek után mehet bele a hús és sorban a többi hozzávaló. Kis lángon párold lefedve 10 percen át, majd a tészta tetején tálald a ragut.