Ez a kínai sült tészta feketebabszósszal lett igazán autentikus

Egy-két speckó hozzávalót, szószt és fűszert érdemes beszerezned, ha szereted a kínai konyhát. Általában kevés is elég belőlük, sokáig elállnak, és egy egyszerű zöldségköretet is kifejezetten izgalmassá tehetsz velük. Ehhez a tésztához feketebabszószt vettünk, amit ha beszerzel, salátákhoz, húsos fogásokhoz is használhatsz.

Ismerősnek látszó fogás néhány különleges fűszerrel.
Ismerősnek látszó fogás néhány különleges fűszerrel.Alleko

Hozzávalók

  • 300 g kínai 3 tojásos száraztészta
  • 2 ek. olaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál csiliolaj
  • 3 szál újhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál száraz sherry vagy rizsbor
  • 3 evőkanál feketebabszósz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 450 g darált sertéshús
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát a zacskón szereplő utasítás szerint. Közben forrósítsd fel egy wokban a zsiradékot, majd mehetnek rá a hagymák és a gyömbér. Ezek után mehet bele a hús és sorban a többi hozzávaló. Kis lángon párold lefedve 10 percen át, majd a tészta tetején tálald a ragut. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek