Ez a gyors tésztaétel a krémes avokádótól lett még egészségesebb

Az avokádóból semleges íze miatt remek tésztaszószok készülhetnek: ízesítheted fokhagymásra, lehet borsos és céklás, mindenképpen finom lesz majd a tésztán, a kedvenc sajtoddal a tetején.

Fokhagymával és parmezánnal a legfinomabb.
Fokhagymával és parmezánnal a legfinomabb.nerudol

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag spagetti vagy más száraztészta
  • 2 nagyobb darab avokádó
  • 3 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • ízlés szerint só és rózsabors
  • 15 deka zöldborsó
  • 15 deka zöldbab
  • 1 deci tejszín
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Kissé párold meg a zöldborsót és a babot, majd add a forró vajhoz a fokhagymával együtt és futtasd át rajta. A tésztát lobogó, sós vízben főzd készre. Az avokádót pürésítsd a tejszínnel, ízesítsd és add hozzá a parmezánt is, majd forgasd össze a tésztával és a zöldségekkel. Friss petrezselyemmel a tetején tálald, és ha van otthon aszalt paradicsom, abból is adj hozzá.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek