Kecskesajttal is finom.4Fr
Hozzávalók 4 személyre
A hamburgerhez
- 1 kisebb darab cukkini
- 4 szelet ementáli
- 2 evőkanál lilahagyma-lekvár (elhagyható)
- 4 darab édes hamburgerzsömle
- 4 nagy evőkanál (házi) majonéz
- 3 darab zsályalevél apróra vágva
- 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 2 marék rukkola
- ízlés szerint só, bors
A zöldségfasírthoz
- 2 kisebb darab egészben főtt cékla
- 1 kisebb darab tojás
- ízlés szerint zemlemorzsa
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors és rozmaring
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 kisebb darab tejbe ázatott zsemle kinyomkodva
Elkészítés:
Egy kevés vajban puhítsd meg a besózott, borsozott cukkiniszeleteket, majd tedd félre. A majonézt keverd el a fokhagymával és a zsályával.
A zöldségpogácsák összes hozzávalóját dolgozd össze egy aprítógépben annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható fasírtokat kapj, majd ízesítsd, forgasd zsemelemorzsába és süsd ki bő, forró olajban.
A zsemléket felezd el, kend meg egy kevés vajjal és süsd meg a belső felüket. Kend meg mindegyiket a majonézzel, arra mehet a rukkola, majd a céklafasírt, a sajt, a cukkini és a lilahagyma-lekvár.