A céklaburger szerintünk zsályás-fokhagymás házi majonézzel a legfinomabb

Hamburger szinte bármiből készülhet, de az igazán klassz, zöldséges változatokhoz kell némi kreativitás. Ez a lilahagyma-lekváros nagy kedvencünk, amit jó sok rukkolával és friss, grillezett cukkinivel és egy szelet ementálival szeretünk a legjobban.

Kecskesajttal is finom.
Kecskesajttal is finom.4Fr

Hozzávalók 4 személyre

A hamburgerhez

  • 1 kisebb darab cukkini
  • 4 szelet ementáli
  • 2 evőkanál lilahagyma-lekvár (elhagyható)
  • 4 darab édes hamburgerzsömle
  • 4 nagy evőkanál (házi) majonéz
  • 3 darab zsályalevél apróra vágva
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 marék rukkola
  • ízlés szerint só, bors

A zöldségfasírthoz

  • 2 kisebb darab egészben főtt cékla
  • 1 kisebb darab tojás
  • ízlés szerint zemlemorzsa
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors és rozmaring
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 kisebb darab tejbe ázatott zsemle kinyomkodva
Recept idők

Elkészítés:

Egy kevés vajban puhítsd meg a besózott, borsozott cukkiniszeleteket, majd tedd félre. A majonézt keverd el a fokhagymával és a zsályával. 

A zöldségpogácsák összes hozzávalóját dolgozd össze egy aprítógépben annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható fasírtokat kapj, majd ízesítsd, forgasd zsemelemorzsába és süsd ki bő, forró olajban. 

A zsemléket felezd el, kend meg egy kevés vajjal és süsd meg a belső felüket. Kend meg mindegyiket a majonézzel, arra mehet a rukkola, majd a céklafasírt, a sajt, a cukkini és a lilahagyma-lekvár.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek