A karamell a legfinomabb része.Joff Lee
Hozzávalók
Az alaphoz
- 150 g zabkeksz
- 75 g puha vaj
A toffee-réteghez
- 75 g vaj
- 75 g cukor
- 400 g sűrített tej
- 1 mokkáskanál só
A tetejére
- 300 ml tejszínhab felverve
- 3 darab érett banán
- 50 g olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A tésztához a kekszet törd össze, keverd el jól a vajjal, nyomkodd egy kis tortaformába, majd tedd a hűtőbe. A karamellás réteghez olvassz cukrot kis lángon, majd ha már aranybarna, add hozzá a vajat és sorban a többi hozzávalót. Ha sűrű és krémes lett, öntsd a kekszes alapra. Tedd a hűtőbe, és ha megdermedt kissé, mehet rá a banán, a felvert tejszín, majd a csokidíszítés.